Lijmwerk

Verwerking van de elementen is efficiƫnt en arbeidsvriendelijk en gebeurt met een elementenstelmachine, hierdoor kunnen hoge omloopsnelheden gehaald worden. Doordat gewerkt kan worden met kleine kraantjes zijn de elementen ook erg geschikt voor bouwprojecten in een binnenstedelijke omgeving.

Met kalkzandsteenlijmblokken kunt u snel en arbeidsvriendelijk bouwen. De blokken kunnen eenvoudig in de juiste maat worden geknipt en verwerkt op de bouwlocatie zelf. Vergeleken met oplossingen in metselwerk heeft de gelijmde wand een hogere hecht- en buigtreksterkte, en daarmee een groter draagvermogen.

Vellingblokken kunnen in combinatie met een staalconstructie als niet-dragende wand worden uitgevoerd in showrooms, bedrijfshallen, sportgebouwen, winkelcentra of scholen, maar zijn ook uitermate geschikt voor dragende wanden in bijvoorbeeld garages en bergingen.De blokken kunnen zowel handmatig als mechanisch verwerkt worden, afhankelijk van de afmeting. Omdat de lijmvoegen slechts 2 mm zijn, hoeven ze niet gevoegd te worden. Door de vellingkanten heeft de wand geen verdere afwerking nodig. De wanden kunnen wel verder afgewerkt worden door ze te sausen of te spuiten, waardoor u ze iedere gewenste kleur of structuur kunt geven.